Tiesitkö?

Joka vuosi 3,2 miljoonaa ihmistä sokeutuu pitkittyneen UV-säteilyaltistuksen vuoksi

 

 

Tiesitkö?

Joka vuosi 3,2 miljoonaa ihmistä sokeutuu pitkittyneen UV-säteilyaltistuksen vuoksi

 

 

Muistatko suojata silmäsi?

Auringonvalon tiedetään olevan vaarallista iholle, mutta harvempi tietää auringon säteilyn ja keinovalonkin olevan haitallisia myös silmille.

 

Ultravioletti ja sini-violetti valo saattavat aiheuttaa näön heikkenemistä. Siksi suosittelemme silmien suojaamista haitalliselta valolta.

Sininen valo

Sininen valo on osa näkyvän valon spektriä. Sitä on sekä auringonvalossa että digitaalisten näyttöruutujen ja loisteputkien keinovalossa. Tämäntyyppinen valo on erityisen haitallista, koska se menee syvälle silmän pohjaan asti.

  • Sininen valo ja silmänpohjan ikärappeuma: Toistuvaa altistusta haitalliselle valolle ei kannata vähätellä. Suojautumalla voit osin suojautua ikääntymiseen liittyvältä silmänpohjan ikärappeumalta (AMD) ja kaihilta.
  • Sinistä valoa suodattavat silmälasilinssit: Selektiivisesti sinistä valoa suodattavat linssit on kehitetty nimenomaan tähän tarkoitukseen. Ne päästävät lävitseen hyödyllisen sinisen valon, mutta suodattavat pois UV-säteet ja haitallista sini-violettia valoa, jotka saattavat edesauttaa kaihin ja silmänpohjan ikärappeuman kehittymistä. 
  • Silmien pysyvä suojaaminen: Essilor Eye Protect System ja Essilor Crizal Prevencia -pinnoitteiset linssit auttavat suojaamaan silmiä haitalliselta sini-violetilta valolta kaikissa ympäristöissä: auringonvalossa, sisävalossa ja useimpien digitaalisten näyttöruutujen äärellä.

TIESITKÖ?

 

Digitaalisista laitteista heijastuva sininen valo aiheuttaa epämiellyttävää näkemistä ja silmien rasittumista

 Essilor Eyezen on päivittäiseen käyttöön tarkoitettu yksiteholinssien uusi sukupolvi, joka vähentää silmien rasitusta.

LUE LISÄÄ

 Essilor Eye Protect System suojaa silmiä haitalliselta siniseltä valolta ja UV-säteilyltä.

LUE LISÄÄ

UV-säteily

Silmät altistuvat päivittäin auringon näkymättömälle ultraviolettisäteilylle. Se tunnetaan paremmin haitoistaan iholle, mutta sen haitat silmille ovat yhtä suuret. Lisätietoa UV-säteilystä ja silmistä, jotta voisit aina suojata silmäsi.

  • 365 päivää vuodessa: Toisin kuin yleisesti uskotaan, UV-säteily ei ole yhtä kuin auringonpaiste. Ihminen saa 40 % UV-säteilystä ollessaan poissa suorasta auringonvalosta. Silmät altistuvat UV-säteilylle 365 päivää vuodessa, myös pilvisinä päivinä ja sisätiloissa.
  • 360° altistus: UV-säteilyä on kaikkialla, koska säteet heijastuvat vedestä, lumesta, ikkunoista ja jalkakäytäviltä. Vain puolet kaikesta UV-säteilystä tulee suoraan auringosta. Muu säteily heijastuu silmiin linssin takapinnalta. Vaikka siis olisimme aurinkoon päin selin tai varjossa, UV-säteily pääsee silmiin. Aivan samoin kuin iho, myös silmät pitää suojata UV-säteilyltä.

 Polarisoivat, mukavat aurinkolasit suojaavat UV-säteilyltä ja häikäisyltä.

LUE LISÄÄ

 Essilor Transition -linssit tummuvat ulkona. Näet elämän parhaassa valossa.

LUE LISÄÄ

Ihminen saa

40% 

UV-säteilystä ollessaan poissa suorasta auringonvalosta

Missä? 
Lähimmän Essilor-optikon löydät tästä

Lähin myymälä